Släpräfsan 1

Fastighet: Släpräfsan 1
Adress: Slåttervägen 61-91
Område: Kronogården
Ort: Trollhättan
Boenden: 132
Parkeringsplatser: 87
Hiss: Ja
Internet: Annat
TV: Annat

Släpräfsan 1

Fastigheten består av tre sammanbyggda huskroppar med lägenheter om 1 – 4 rok i fyra våningsplan inklusive bottenvåningen. Samtliga lägenheter över 1 rok har balkong. Lägenhetsförråd, tvättstugor och cykelförråd finns på bottenvåningen. Vidare har hyresgästerna tillgång till bastuanläggning. Innergården är bilfri. Stor lekpark samt två grillplatser och mindre fotbollsplan. Byggnaderna har totalrenoverats 1986.

Kronogården

Kronogården är ett trivsam och barnvänlig område, beläget strax utanför Trollhättans centrum. Omgivande bebyggelse utgörs av bostadshus med stora grönytor . Inom gångavstånd finns såväl butiker, skolor, bibliotek, fritidsgård som kommersiell och offentlig service. Vidare finns hållplatser för kollektivtrafik, stadsbussar, i nära anslutning till fastigheten. Fastigheten är belägen direkt öster om E 45:an i utkanten av stadsdelen c:a två km från Trollhättans centrum i en trivsam och barnvänlig utemiljö. Omgivande bebyggelse utgörs av bostadshus med stora grönytor. Inom gångavstånd finns såväl butiker, skolor, daghem, bibliotek, fritidsgård som kommersiell och offentlig service. Vidare finns hållplatser för kollektivtrafik, stadsbussar, i direkt anslutning till fastigheten.

Trollhättan

Kännetecknande för Trollhättan är dess storslagna natur i kombination med dess industriella charm. Det var med vatten Trollhättans industriella framväxt började. Vattenkraften lockade till sig industrier från kvarnar och kraftverk till ånglok, turbiner. Den tekniska utvecklingen och kunnandet har lett till industrier i världsklass såsom Saab inom bilindustrin och Volvo Aero inom flygindustrin. Innovatum, där Nohab förut låg, är idag centrum för teknik och kunnande. Förutom detta har en filmindustri växt upp i Trollhättan som gjort ”Trollywood” till ett begrepp. Trollhättan har blivit Sveriges filmstad nummer ett. Hälften av alla svenska långfilmer spelas in här genom Film Västs försorg. Sveriges nyaste högskola finns, i skrivande stund här, där 10 000 studenter kan utbildas. Ett helt campus har växt upp kring högskolan. Det är också väl sörjt för bra skolor, omsorg, kultur och framsynt miljöarbete. Kommunen har idag c:a 54 000 invånare men arbetar hårt för att skapa förutsättningar för att växa till 70 000 invånare år 2030. Trollhättan är en vacker stad med sitt unika slussområde. Staden delas i centrum av en kanal där fyra slussar reglerar en stigning på 32 meter. Utmed kanalerna med sina vackra omgivningar finns trevliga stigar för rekreation och motion. I centrum finns gågator med caféer och restauranger. En ny fyrfältsväg (E 45:an) och dubbelspårig järnväg kommer inom några år göra det möjligt att ta sig till Göteborg på 30 minuter.

Fördelning av hyresobjekt

© 2016 Westic fastigheter AB
Producerad av: Bozzanova AB
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök.